Manhattan Structures, valokuvanäyttely

”Astuin ensimmäisen kerran Manhattanin -saarelle vuonna 2011. Kokemusta ei pysty tarkasti sanoin selittämään; se oli uutta, käsittämätöntä ja suurta, mutta toisaalta niin tuttua. Olihan New Yorkin elämää nähnyt koko ikänsä televisiosta ja elokuvista. Vilkkaan katuelämän keskeltä nousevat lasivuoret piirtävät tuttua kaupungin  profiilia, mutta katsoessa pilvenpiirtäjiä suoraan ylöspäin niiden “juurilta”, ne menettävät mittasuhteensa ja muuttuvat graafisiksi elementeiksi. Pyrin valokuvissani hakemaan selkeitä ja rauhallisia kompositioita. Mustavalkoisuus korostaa graafisuutta entisestään ja tuo esiin kuvasta vain oleellisen .”
– Niko Tiainen

manhattan strucutures pieni

Niko Tiainen (s.81) aloitti uransa musiikin ja kuvataiteiden parissa vuonna 2003. Hän opiskeli klassista pianon- ja cempalonsoitto vuosina 2003-2010 Savonia Ammattikorkeakoulussa ja Grieg Akatemiassa Norjassa. Valokuvaamisen hän aloitti 2003. 2007 hänen kuvansa julkaistiin maailmanlaajuisessa FOMA (Family Of Man) -yhteisnäyttelyssä Luxenbourgissa ja samana vuonna hän voitti Metro Canaon Digital Photo Competition -kilpailussa Pohjoismaiden 1 palkinnon.

“Manhattan Structures” -valokuvanäyttely on Tiaisen yhdeksäs yksityisnäyttely. Lisäksi hänen kuviaan on julkaistu useissa lehdissä (mm. Helsingin Sanomat, Kameralehti) ja hänen kuviaan on ollut mukana useissa yhteisnäyttelyissä Suomessa ja Euroopassa. Kirkkonummen Gesterbyssä lapsuutensa asunut Tiainen toimii valo- ja videokuvaajana, graafisena suunnittelijana ja muusikkona ja asuu nykyisin Sastamalassa.

Näyttelynavajaiset torstaina 27.8. klo 19, jolloin Tiainen myös kertoo teoksistaan. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleet avajaisiin! Tämän jälkeen näyttely on nähtävissä Kipinän aukiolon puitteissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s