Blogi

15.5.2015 KP

Vieläkö on mahdollisuus sytyttää Kipinä? Miten rakentaa kaikille avointa tilaa, miten kannustaa kaikkia ottamaan tilaa haltuun? Unemoin Kipinästä, joka on joka päivä auki, jossa erilaiset ihmiset voivat kohdata, kahvitella, nauttia kulttuurista ja milloin mistäkin tempauksista. Uskon, että se on todella mahdollista ja toivon Kipinälle superaktiivista kesää. Kaikenlaisia ihmisiä, tapahtumia, aktiviteetteja… Näen tilan, joka ELÄÄ!

23.12.2014 K.P.

Soilen aktivoimana pidimme Kipinää auki joulunalla, JouluBasaari oli hyvä syy sytyttää taas Kipinä. Kun avasimme 14.pvä ovet pohdin, että miksiköhän olemme taas täällä ja mikä tämä Kipinä oikeastaan on?

Kipinän merkitys selvisi minulle hyvin pian. Ytimessä on halu vahvistaa kirkkonummelaista yhteisöä, luoda mahdollisuuksien tila jossa kohdata. Kuulin taas monta tarinaa, näin monta tuttua ja tuntematonta kasvoa, todistin monenmonta kohtaamista. Palaute jota Kipinästä sain oli sydäntälämmittävää: Niin moni näkee Kipinän potentiaalin, niin moni arvostaa aloitetta ja toivoo sille menestystä.

JouluBasaarin myötä minussa vahvistui tunne siitä, että Kipinä tulee syttymään. Tämä aloite ei jää yksittäiseksi kokeiluksi, vaan tässä on syntymässä jatkumo. Pelkkä toivo ei kuitenkaan riitä, tarvitaan toimintaa. Syksyn ajan olemme yhdessä Soilen kanssa kolkuttaneet monia ovia ja hakeneet mahdollisuuksia ns. perustoiminnan rahoitukselle, mutta tämän mahdollistuminen alkaa mielestäni jo näyttämään epätodennäköiseltä.

Sen sijaan näyttäisi mahdolliselta löytää kiinnostuneita tahoja, jotka jokainen mahdollistaa Kipinälle yhden viikkopäivän toiminnan. Sunnuntain KirppisBasaarin kautta jo yksi päivä seitsemästä on hoidossa. Perjantaille suunnitellaan RuokaPerjantai-toimintaa, joka kokoaisi ruuan parissa toimivat ja loisi mahdollisuudet matalan kynnyksen yrittäjyydelle, mm. ruokaympyrä voisi käyttää Kipinää jakelupisteenään. Nuorten toimintatonnilla kerättiin 1350,00 kirkkonummelaisia nuoria varten. Tammikuussa kohdataan Kirkkoharjun koulun nuoria ja yhdessä heidän kanssa suunnitellaan tälle rahalle parasta käyttötarkoitusta. Ehkä nuoret haluavat pitää torstaisin nuortenkahvilaa…? Varhaiskasvatus ja perhepuistotoiminta on osoittanut kiinnostusta Kipinää kohtaan ja myös senioritoiminta kaipaa uusia avauksia. Ehkä näitä yhdistämällä mahdollistuisi taas yksi avoinna oleva päivä?

Kirkkonummen Kipinä on nyt myös yhdistys, jonka tarkoituksena on mahdollistaa Kipinän toiminta. Kipinä on Tallinmäki 2 tilassa tilan vakuutusta ja sen aiheuttamia käyttökustannuksia vastaan. Joka päivä maksaa, mutta kustannukset ovat alhaiset ja mahdollistaa monenlaista toimijuutta, tämän lisäksi haluamme tietenkin saada Kipinästä myös päivän tehdystä työstä palkan. Joka tapauksessa kustannukset ovat hyvin matalat ja siksi juuri nyt kannattaa toimia!

Tule ideoimaan uusia mahdollisuuksia Kipinään keskiviikkona 14.1. alkaen klo 18. Nyt on aika ilmaista visiot ja halut tämän tilan suhteen. Pohditaan yhdessä, miten Kipinän kevät voisi mahdollistua?

Lämpimästi tervetuloa!

11.9.2014 S.K

Mitä opimme Kipinästä

Kirkkonummen Kipinän ohjelmallinen toiminta on päättynyt. Takana on ihan huikea reilun kahden viikon matka kirkkonnummelaiseen yhteisöön, ihmisten tarpeisiin, toiveisiin ja unelmiin. Kipinässä on reilun kahden viikon aikana nähty, koettu, osallistuttu ja oltu toimijana yli viidessäkymmenessä erilaisessa tapahtumassa, työpajassa ja tilaisuudessa. Kipinän on kokenut lähes 3000 ihmistä. Melkein neljä vuotta tyhjillään ollut liikehuoneisto heräsi eloon. Vanhan keskustan alue elävöittyi; viiden koon Kulttuuri keskus, kirkko, kirjasto, Kela, kirjakauppa ja kansalaisopisto saivat Kipinästä vahvistusta.

Kirkkonummen Kipinä sai alkunsa minun ja Kristan halusta ottaa haltuun jokin keskustassa tyhjillään ollut liiketila ja luoda tilaan paikka jossa jokainen kuntalainen voi olla toimija. Halusimme kyseenalaistaa palvelukulttuuriin sisältyvän oletuksen että kaikki tulevat annettuna. Suhteellisen uusina kuntalaisina ihmettelimme myös miksi paikallinen osaaminen, tietotaito ja intohimot eivät näy katukuvassa. Ihmetelimme resurssien tuhlausta jota tyhjillään olevat liikehuoneistot ovat. Meille syntyi visio Kirkkonummen Kipinästä- luova aloite yhteisöllisyyden puolesta.

Kipinälle asetimme tavoitteita jotka kaikki ovat toteutuneet:

  1. Positiivisen toiminnan kautta kyseenalaistimme tilaan ja yhteisöön liittyviä valta-asemia. Kirkkonummella uusina toimijoina me olemme samalla viivalla muiden Kipinään kutsuttujen toimijoiden kanssa. Meillä ei ole paikkaa missä toimia ja tuoda esiin omaa osaamistamme, mutta me luomme tilan ja paikan olemassa olevia resursseja hyödyntäen. Tämä sama ajatus kulkee punaisena lankana koko Kipinän toiminnassa.

  2. Nyt olemme kuulleet miten kirkknummelaiset kokevat oman asuin ympäristönsä, mitä he toivovat ja mihin he ovat valmiita. Eilen eräs naishenkilö sanoi että nyt hänen ei tarvitse muuttaa takaisin Helsinkiin koska hän löysi Kipinä, verkoston jossa toimia ja saada tukea.

  3. Musiikki, kuvataide ja teatteri ovat tuottaneet kokemuksia osallisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Kipinä on antanut paikallisille taiteilijoille areenan jossa tuoda esiin omaa osaamistaan

  4. Toiminta paikallisten yhdistysten, yritysten ja kulttuuritoimijoiden välillä on ristennyt.

  5. Eri ikäiset ja eri taustoista tulevat ova kohdanneet luontevasti tekemisen ja toimimisen äärellä

  6. Kipinästä tuli uudenlainen ajanviettopaikka johon on helppo tulla koska matalan kynnyksen toimintaa on paljon

  7. Kaiken kaikkiaan Kipinä on vahvistanut paikallisten osallisuutta, omaehtoista toimintaa ja yksilön vastuuta omasta elinympäristöstä.

Suuruudenhulluudella ja naivuidella on siis paikkansa tässä yhteisössä. Asetimme Kipinälle suuret tavoitteet ja saavutimme ne. Oletimme että kenelle tahansa puhumme Kipinästä hän innostuu ja tukee meitä vastaamalla innostukseen ehkä myös materiaalisesti. Kipinä on ollut suuruudenhullu myös siinä mielessä että toteutimme tämän kaiken 4133 eurolla ja lyhyessä ajassa. Enempää rahaa ei ollut tarjolla. Tämä on hyvä avata niin että kuntalaiset ja päättäjät ymmärtävät että aina ei tarvita suuria tuotantokoneistoja ja valtavaa budjettia jotta jotain saataisiin aikaiseksi. Se mitä tarvitaan on intohimoa, hyvää tahtoa ja halua toimia.

Kirkkonummen Kipinä on toimnnallaan puhaltanut henkiin yhteisössä pitkään kyteneen halun yhteisöllisyyteen ja omaehtoiseen toimijuuteen sekä nostanut esiin tilan tarpeen jossa tämä voi mahdollistua. On ollut koskettavaa nähdä ja kuulla miten tämä viesti on toistuvasti noussut esiin niissä lukuisissa kohtaamissa joita Kipinässä olemme saaneet kokea.

Tällä hetkellä Kirkkonummen keskustan alue on muutoksen kourissa. Kirkkolaakson kauppakeskuksen asemakaavan muutos pannaan uutena hankkeena vireille vuonna 2015 ja alueelle haaveillaan mm. Kulttuuritaloa. Emme tiedä tuleeko sellainen, kuka sen rakentamisen ja ylläpidon maksaa ja onko sille tarvetta ja riittävästi yleisöä Kirkkonummella.

Kipinän tuoman kokemuksen myötä tiedämme kuitenkin sen että yhteisö voi toimia ja kukoistaa jo olemassa olevia resursseja hyödyntäen ja mahdollista Kulttuuritaloa odotellessa. Voitaisiinko vanhan keskustan elävöittäminen kulttuuritoiminnan keinoin nähdä myös sillan rakentamisena tulevaan, niin että totutamme kirkkonummelaisia ei ainoastaan kultuurin kuluttajiksi vaan myös toimijoiksi. On myös vanhanaikaista ajatella että kulttuuri on irrallaan ihmisten arjesta ja että jokainen erillinen ryhmä ja toiminto tarvitsevat omat tilat. Kipinä on opettanut meille että erityistä synenergiaa syntyy erilaisten toimintojen, ryhmien ja ihmisten kotaamisessa.

Kipinä avasi meidän silmät näkemään miten kirkkonummelaiset haluavat olla luomassa vetovoimaisempaa, viihtyisämpää ja osallistumiseen kannustavaa asuinympäristöä. Haluamme vastata tähän luovaan tarpeeseen ja olemme käymässä neuvotteluja ei vain Kipinän jatkamisesta vaan Kipinän toiminta ideologian-avoin tila kaikille juuruttamisesta kirkkonummelaisten arkeen. Yhdessä voimme tehdä mahdottomasta mahdollisen. Ei huomenna, vaan nyt.

 

25.8.2014 K.P.

Tänään Kipinä on kiinni ja lepo tulee kyllä tarpeeseen. Ollaan projektissa yli puolivälin rajapyykin ja nyt kerätään voimia viimeistä viikkoa varten. Huomisesta on sitten taas täysi tohina päällä: Helin nukketeatteriesityksiä, kuvataidepajoja, yleisön pyynnöstä lisää joogaa, ruuanlaittoa, meditatiivista tarinankerrontaa, improvisaatioteatteria, stand upia, taidebasaaria, konsertteja, keskusteluja… Aikamoinen viikko tulossa!

Eilen Kipinässä kävi pitkälle toistakymmentä uutta kasvoa, Amin Asikaisen vierailu kiinnosti monia. Amin kertoi mm. lapsuudesta ja nuoruudesta Kirkkonummella, matkastaan huippunyrkkeilijäksi, arjesta, julkisuudesta ja pyrähdyksestä kunnallispolitiikkaan. Oli tietenkin mahtavaa saada Idi Kipinään!

Mahtavia juttuja tässä on muutenkin tapahtunut, yksi merkittävimmistä on yhteisörahoituskampanja nuorten toimintatonnit. Saatiin kerättyä yli asettamamme minimimäärän rahaa kasaan mikä tarkoittaa sitä, että Kipinässä tehdään vielä syyskuun alkupuolella hieno tapahtuma tai muu häppeninki yhdessä nuorten kanssa ja nimenomaan heitä varten. Kiitos Carpentum, Mesvac ja Kirkkonummen yrittäjät sekä kaikki yksityiset lahjoittajat, 1250 on komea summa! Ja toki kampanjaan ehtii vielä osallistua, jokaisella eurolla tehdään ihmeitä!

Ja vielä viimeiseksi linkki Viisykköseen, jossa oli kiva juttu Kipinästä.

 

22.8.2014 K.P.

Eilisen jälkeen suhteeni Kipinään syventyi entisestään. Aamu alkoi ryhmällä perhepäivähoitajia,  jotka tulivat aivan pienten taaperoiden  kanssa tutustumaan Kipinään. Lapset hyödynsivät temppurataa oikein innokkaasti. Sitten lennosta vaihtui ikäryhmä toiseen laitaan kun Tanssin ilo ry:n järjesti päivätanssit. Se oli kyllä suksee, Porkkalan martat kestitti ja Kipinä oli tanssin pyörteessä!

Illalla nuorten bändi FOE järjesti bändi-illan, jossa oli kolme kokoonpanoa esiiintymässä. Proge, metalli ja rokki raikasi ja nuorten järjestämä pop up kahvila kestitti viisikymmenpäistä kansaa. On meillä hienoja ja lahjakkaita nuoria täällä Kirkkonummella!

Illalla laitoin ovia kiinni ja tunsin sydämessäni suurta iloa Kipinän olemassaolosta.

by night

20.8.2014 K.P.

Kipinän olemassaolo alkaa tuntumaan niin luontevalta, että on vaikeaa ajatella että tämä on vain hetkellistä. Monet uskaltautuu sisään kahville, oleilemaan ja jopa osallistumaan toimintaan. Joka päivä kynnys Kipinään tuntuu madaltuvan – ja kävijät toistavat kuorossa, että tällaista tarvitaan ja voi kuinka mukavaa ja miksi niin vähän aikaa…

Henkilökohtaiset huippuhetket ovat olleet taiteen läpäisemiä. Eija Ahvon vierailu oli lämminhenkinen ja vaikuttava. Eija soitti shamaanirumpua ja joikhasi kalevalalaisittain. Myös tiistainen Teea Aarnion musisointi luovan lounastunnin aikana oli mahtava. Musiikki herättää Kipinän!

16.8.2014 K.P.

Ohhoh, nyt se on sitten auki, avattu, toiminnassa ja oikeasti olemassa! Olo on kuin maratonin juosseella ja tästä se vasta lähtee… Olen onnellinen, että järjestelyt on hoidettu ja nyt voi vaan katsoa ja ihmetellä, mitä Kipinä oikeastaan tarkoittaa (ja siinä ohessa säätää, tiedottaa lisää jnejnejne), mutta kuitenkin: Suunnitelmat on suunnitelmia ja nyt sitä nähdään, mitä tällainen ”Luova aloite yhteisöllisyyden puolesta” on?

Tämä on kokeilu, kaikella tapaa jotakin ennennäkemätöntä. Sen tunsin luissani Kipinässä, että tällaista ei ole todella ollut olemassa.

Istuin Kipinän ”terassilla” kun siihen tuli spontaanisti soittamaan kitaraansa Pekka, alunperin Kittilästä ja nyt kirkkonummelainen. Katselin kotipaikkaamme aivan uusin silmin, että niin, tässä voi istuskella ja ohikulkija voi vaan jäädä soittelemaan kappaleitaan. Että tässä on tällainen paikka oleilulle, ei minkään asian toimittamiselle.

Hetken aikaa Kirkkonummi tuntui jollakin tapaa… aivan uudelta.

13.8.2014 K.P.

Nyt ei voi muuta sanoa kun että homma luistaa ja hiirenkakka haisee! Oltiin koko päivä Volsissa hakemassa kunnan hylättyjä kalusteita, saatiin sieltä lainaan mitä tarvittiin. Tai ei ne ole hylättyjä, sillä mahtava Lasse pitää niistä huolta. Tuotiin viimeinen lasti tuoleja ja muuta härpätintä siinä illansuussa. Oli tämän projektin jännimmät paikat katsella pelkääjänpaikan peilistä, että pysyykö ne tuolit siellä peräkärryyn tarkoin asetellussa kasamuodostelmassa, vai eivätkö ne pysy. No ei se ihan mennyt kuin Stömsössä, mutta menipä kuitenkin.

lasse2

Mutta sanomani oli se, että  huomenna ja perjantaina kaikki kansa talkoisiin! Meillä on 550 neliötä hyvää tilaa, siellä on monta nurkkaa putsattavana, ikkunaa pestävänä, huonekalua pyyhittävänä jnejnejne…. Nähdään!

7.8.2014 K.P.

Tänään tehtiin hommia kunnantalolla, kulttuuritoimi on anteliaasti avustanut meitä projektin totuettamisessa. Hyviä kohtaamisia, auttavia kädenojennuksia ja tämän johdosta ohjelmalehtiset ovat jo jaossa pitkin kyliä ja kuntaa. Aikamoinen puristus oli saada summattua tämä kaikki tapahtuma muutamalle paperille, mutta siinä onnistuttiin!

Uusia yhteydenottoja tuli tänään monta. Yksi muusikko tahtoo tulla ktausoittamaan, Jam Kids Laajakalliosta ilmoittautui mukaan pitämään lasten bändityöpajaa tms. ja juustoartesaani tahtoo tulla myymään juustokakkuja ja pitämään työpajan juustokakun ihmeellisestä maailmasta.  Hienoa kun ihmiset tarttuu tähän mahdollisuuteen!

Illalla istuttiin Soilen kanssa teellä Kipinän edessä, taiteltiini siinä ohjelmalehtisiä. Soile asetteli pienen pöydän ääreen kolmannenkin tuolin, josko joku kadunkulkija tahtoisi tulla juttelemaan. Ja tulihan niitä! Joku juoppo kyseli, että mikäs Halleluja-kerho täällä on edustettuna? Mietittiin siinä ääneen, että ollaanko me Halleluja-kerholaisia vaiko ei. Ei ehkä tämän perinteisessä mielessä, mutta niin upeaa on tehdä Kipinää että Halleluja! Ei mennyt ukkelin arvaus sittenkään niin pahasti metsään.

5.8.2014 K.P.

Eipä ole paljoa ehtinyt bloggailemaan kun tuo ohjelmalehtinen on sellainen aikasyöppö. Miten tässä näin kävikään: tapahtumia on kymmeniä! Niiden asettaminen johonkin järkevään asetelmaan ja vielä informaation sanottaminen on…yllättävän työlästä. Onneksi graafinen suunnittelija Tuija Tolsasta tuli avuksi, olen tästä äärettömän kiitollinen.

Mutta tässä ohjelmalehistä odotellessa tahdon muistuttaa yhteisörahoituskamppiksesta, jonka avulla Kipinä voisi tarjota nuorille jotakin aivan erityistä. Ajatuksena on, että (yhteistyössä koulujen ja nuorisotoimen kanssa haalittu) joukko aktiivisia nuoria saa itse suunnitella haluamaansa toimintaa omalle ikäryhmälleen. Ehkä joku konsertti, artistivierailu, teematapahtuma,,, ihan mitä vaan. Minä ja Soile autetaan tuottamisessa ja toteuttamisessa, yhteisön tukea tarvitaan tekemään tämä taloudellisesti mahdolliseksi.

 

 

2.8.2014  K.P.

Ikkunat sai tänään vähän uutta ilmettä! Aikuiset tekstaili ja lapset maalasi.

kipinä-ikkuna soile iso

1.8.2014 K.P.

Puhelin pirisee ja sähköpostit viuhuu, niin monta palloa on nyt ilmassa! Tulevat päivät kulutetaan Kipinän ns. ohjelmakartaston laatimiseen ja täytyy jo näin ennakkoon sanoa, että toosi paljon on hienoa toimintaa luvassa. Nyt vaan kaikki koordinaattorin kyvyt peliin, että saadaan asiallisen näköinen ja helpostiluettava ohjelmalehdykkä jakoon.Uusimpana tulokkaana Eija Ahvo, joka tulee Kipinään vieraaksi (innostuin toteuttamaan haastattelusarjan kiinnostavista kirkkonummelaisista:)

Ensimmäiselle viikolle olisi vielä Pop Up kahvilalle hyviä päiviä tarjolla. Tunnetko intohimoisen leipojan, jolta kahvilanpito sujuisi ja kenen leipomuksia itse haluaisit tulla Kipinään nautiskelmaan? Vinkkaa tästä mahdollisuudesta! Ja toinen avoin haku liittyy musiikkiin: Kipinä on loistomahdollisuus pitää konsertteja, matineoita tai vaikkapa kokeilla siipiä katumuusikkona…

28.7.2014 K.P.

Uusimmassa Kirkkonummen Sanomassa oli Kipinästä juttu (s.14)! Jutun kirjoittanut Marjo kertoi asuneensa lukio-ikäisenä Kirkkonummella ja kaivanneensa jotakin Kipinän kaltaista. Hienoa huomata, että idea sytyttää eri ikäisiä ihmisiä!

 

26.7.2014 K.P.

Päivät kuluvat ja tunnelma tiivistyy!

Sompailen kaikenlaisen koordinoinnin ja unelmoinnin välimaastossa. Vielä on aikaa luoda uutta, toteuttaa jotakin vielä ajattelematonta, tavoittaa uusia näköaloja…

Kävin pari päivää sitten pistäytymässä keskustassa sijaitsevassa Kaappi&Hylly –kaupassa, jonka näyteikkunoissa on aina paljon kaunista katseltavaa. Jäi vanhojen esineiden katsastelu vähemmälle kun jäin naisten kanssa suustani kiinni pohdiskellen Kirkkonummen keskustan tilannetta. Yrittäjänaiset ovat nähneet keskustaa aina 70-luvulta tähän päivään asti. Joskus keskusta oli vireä, mutta nyt kaupassa velloi tunnelma, ettei kivijalkaliikkeet ole enää osa Kirkkonummen keskustaa, ettei niiden menestyminen ole kenenkään huoli ja että olemassaolevat paukut laitetaan isojen markettien kehittämiseen. Ilmoille jäi kysymys siitä, minkälainen olisi hyvä ja elävä keskusta, mitä tyhjille liiketiloille tulisi tehdä ja miten pienyrittäjät voisivat menestyä keskustassa?

Keskustelun kautta aloin jälleen kerran pohtimaan sitä, miten Kipinä voisi olla iloksi myös keskustan yrittjäille? Ehkä Kipinässä voisi järjestää keskustan tulevaisuutta kartoittavan keskusteluiltaman?

 

16.7.2014 K.P.

 

Hienoja yhtydenottoja on taas tullut:  Liikuntayrittäjä tahtoisi pitää Kipinässä näytetunteja ja liikunnallisia äksöneitä, ainakin yksi innokas pop-up kahvilanpitäjä on löytynyt,  animaatio- ja sarjakuvataiteilija Mark Ståhle pitää nuorten videotyöpajapäivän ja nukketeatteritaiteilija Mira Laine tulee pitämään kahden päivän nukenrakennuskurssin. Mahtavaa! Samalla kun Kipinä tässä muodostuu huomaan miettiväni, että mitäköhän  miehet haluaisivat tehdä Kipinässä, mikä olisi sellainen aihe joka olisi tälle kohderyhmälle innostavaa? Miksi niin usein kulttuuri- ja taidetarjonta loppujen lopuksi saavuttaa muutenkin aktiivisten naisten suosion, vai olenko vain ennakkoluuloinen? Haasteena on luoda monipuolinen, aidosti kaikkien Kipinä.

 

11.7.2014 K.P.

 

Jes! Nyt on Kipinän nuorten toimintaan varoja keräävä yhteisörahoituskampanja avattu! Mitä nuoret voisikaan jo pienellä 500 euron resurssilla tehdä, saatika 5000 euron summalla? Järjestää nuorten kahvilan jossa Paleface vetää keikan ja jää juttelemaan yhteisöön vaikuttamisesta ja omien unelmien toteuttamisesta? Tai toteuttaa monen päivän monitaiteellisen työpajan, jossa nuorten tulevaisuuden visiot voivat näyttäytyä vaikkapa sarjakuvan, lyhytelokuvien tai näytelmän keinoin?

Toivottavasti saamme päästä kokemaan, mitä toimintaa nuoret itse haluaisivat olla järkkäämässä Kipinässä omalle ikäryhmälleen!Tue projektia osoitteessa

http://mesenaatti.me/kirkkonummen-kipina-nuorten-toimintatonnit

7.7.2014 K.P.

Mitä siellä Kipinässä sitten tapahtuu? Näin vielä heinäkuun alussa on helppoa puhua ympäripyöreästi: työpajoja, keskusteluja, häppeninkejä, konsertteja, esityksiä jne… Nyt jo tiedetään, että Kipinässä tapahtuu ainakin kuvataidetyöpajoja, nuorille ja vähän vanhemmillekin suunnattuja flash mob työpajoja, lasten nukketeatteri-esityksiä sekä  stand up -klubi.  Muutama päivä sitten tulleen kyselyn perusteella uskallan myös sanoa, että luvassa on korumyyntiä ja korunpunontatyöpaja. Ideoita, ajatuksia, suunnitelmia ja toiveita on paljon, niistä parhaat ja toteuttamiskelposimmat tapahtuu.Omia keloja kiinnostavampaa on kuulla ja nähdä, mitä kirkkonummelaiset toivoisivat tällaisessa tilassa tapahtuvan? Mikä meidät saa liikkeelle ja mikä meitä liikuttaa?

 

Liikkeestä puheenollen, Kipinässä tulee olla tanssia! Haaveilen pienestä naisten intensiivi-afrotanssiryhmästä, joka harjoittelee Kipinä-viikkojen aikana kolmesti ja neljäs kerta olisi sitten kadulla tapahtuva esitys. Ehkä en ole tämänkään unelman kanssa yksin.

 

6.7.2014 K.P.

Ilokseni avasin tänään Kirkkonummen Sanomien näköislehden verkossa, jossa myös oltiin upeasti noteerattu Kipinä. Erityisesti mieltä lämmittää se, että toimittajat ovat nähneet vaivaa ymmärtääkseen Kipinän ajatuksen koko yhteisön avoimena areenana, jossa kuka vaan voi toimia – ennemminkin kuin läpiohjelmoituna estradina. Uusia ”konsepteja” kun ei ole aina helppoa sisäistää.

 

5.7.2014 K:P.

Upeaa, että paikallinen media haluaa hehkuttaa Kipinää! Paitsi että huomioiminen tuntuu hyvältä, on sillä suuri merkitys kanssakirkkonummelaisten tavoittamisessa. Ja tämä jos mikä vaikuttaa projektin kulkuun.

Kipinän idean ytimessä on Verkkonummen tämänpäiväinen pääkirjoitus.

 

3.7.2014 K.P.

Paikallisista medioista Kipinästä kirjoittaa ensimmäisenä Viisykkönen!

 

2.7.2014 K.P.

Uskomattoman kivuttomasti se sitten tapahtui kun saatiin kun saatiinkin Seppälän tila pelkkiä käyttökorvauksia vastaan Kipinän käyttöön! Aivan uskomaton juttu, se tila on tämän projektin alusta lähtien ollut ykkös vaihtoehto. Pitkin matkaa on tietenkin myös ehtinyt vähän jännittää, että mitenköhän tämä tila-asia lutviintuu. Rahaa ei ole, mutta hyvää uskoa sitäkin enemmän.

Viime viikolla kohdattiin Verkkonummen toimittaja Leena. Hän oli mieleenpainuva pyöritellessään päätään kun kerrottiin, että konsepti on kasassa ja erinomaisen hyvä, mutta tila ei ole vielä varmistunut. Leena mietti ääneen, että mitä se voisi meistä kirjoittaa kun asia lilluu vielä epäselvyyden vallassa ja samalla hän suhtautui kuitenkin kannustavasti koko Kipinään ja meidän uskoon omaan juttuumme. Istuttiin siinä Soilen kanssa viilipyttyinä, että kyllä se tila-asia suttaantuu ja joku tila (hyvä tai vielä parempi) järjestyy aivan varmasti.

Ja muutamaa tuntia tämän istunnon jälkeen langan päässä oli OP-Pohjolan Jari, joka oli sitä mieltä että eiköhän pistetä asia vielä ennen lomia pakettiin. Kyllä kiitos! Tänään käytiin vanhassa Seppälässä ihmettelemässä. 560 neliötä silkkaa areenaa, valkoista pintaa ja tilaa niin hemmetisti. Ikkunat suoraan sinne mihin pitääkin: keskelle keskimmäistä keskustaa. Se on erittäin hyvä, ellei täydellinen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s